søndag den 6. februar 2011

Whisper - hva' så nu?


Ved Nordisk Mesterskab i december dansede Whisper for sidste gang i konkurrence sammenhæng, men han elsker jo at arbejde, så vi måtte jo finde på noget andet at lave... Så for lidt over en måned siden genoptog vi lydighedstræningen og det har været super sjovt. Vi har virkelig nydt det.

Men jeg er begyndt at se nogle forandringer i Whispers bagpartsbalance og -kontrol. Han er ligesom blevet lidt mere 'wobbly' og i forgårs da vi trænede dirigering til apportbukkene, trak han pludselig det dårlige bagben (det som han aldrig har fået 100% styr på efter sin sygdom) efter sig og han tog et skridt, hvor han trådte ned på oversiden af foden. Han rettede det straks og kom også hurtigt i gang med at bruge bagbenet igen... men men men... det vakte ubehagelige minder.

Jeg har hele tiden haft en formodning om, at Whisper koncentrere sig meget om at sætte sin ben rigtigt. Der skete en eller anden neurologisk skade da han var syg, der gør, at det ikke længere sker automatisk. Hans HTM har krævet langt mere træning efter hans sygdom end før, men heldigvis er Whisper jo en hund, der elsker at træne og gøre en indsats, så han (og jeg) har nydt hvert et minut på træningsbanen. Det lader også til, at den intensive bagparts-træning, som HTM på top niveau kræver, har hjulpet Whisper til at bevare førligheden og bagpartskontrollen... Og nu hvor det ikke længere er det vi træner på, er han ved at miste den.

For at træne bagpartskontrol i heelwork, er det bedst hvis hunden ikke sætter sig når vi stopper, men det skal den gøre i LP, så vi overvejer nu om vi skal droppe LPen - ihvertfald fri ved fod delen. Der er ingen tvivl om, at vi skal træne heelwork igen. Vi begyndte allerde i dag og det var fantastisk!

Så hvad nu kære Whisper??? LP uden fri ved fod kombineret med heelwork/bagparts træning eller skal vi koreografere et lille heelwork program, så vi har noget at arbejde frem imod også selv om det ikke bliver et konkurrence program???

Ingen kommentarer: