lørdag den 11. december 2010

Danmark genvandt det Nordisk HTM Mesterskab

På trods af de bedste intentioner om at gå tidligt i seng, så blev det forholdsvis sent inden Johanna-Helle-Emmy trioen var klar til at sige godnat. Eller det vil sige... vi sagde godnat adskillige gange, vi lagde os bare ikke til at sove. Først og fremmest skulle verdenssituationen lige under kontrol og derefter skulle vi have naboen og hans 4 børn til at lade være med at løbe råbende og køre med fjernstyret bil ude på gangen. Den del løste Helle ved at stå op, gå i underbukser og t-shirt ud på gange, tage den fjernstyrede bil og smide den ind til børnenes far med ordene 'We are trying to sleep!'. Godt så! Heldigt for Helle at Johanna ville lukke hende ind igen, for ellers havde hun stadig stået ude på gangen i underbukser... hun havde ikke fået sit nøglekort med, da hun sprang ud af sengen i vrede :o).

Altså - det virkede meget tidligt da vækkeuret ringede i morges. Det var det også. Klokken var 4.30 - 3.30 dansk tid. Ud i kulden (og der er koldt! kl. 4.30 om morgenen i Finland) for at lufte hunde, op og pakke, ned og spise morgenmad og afgang til hallen, hvor vi var kl. 6.45.

Spooky siger også, at han ikke har sovet nok

Kl. 7 blev vi lukket ind i hallen og kl. 8 var vi klar til indmarchen. Finnerne har stablet et flot NM på benene. Fede opvarmningsarealer, en fantastisk ring og service-mindede arrangøre, men deres åbning var en noget tam oplevelse. De 3 teams gik ind i ringen, en speaker bød velkommen til NM på finsk og vi gik ud igen. Ingen rigtig tale og ingen nationalmelodier.

Team Denmark gør sig klar til indmarchen

Johanna og Spooky var første hund i ringen og da der ikke var nogen 'hvid hund' måtte Johanna desværre springe åbningsceremonien over. Lidt øv, men de var nødt til at varme op og gøre sig klar.
De dansede til 'The Rock'. Spooky gjorde det fint og der var ikke nogen større kiks. En god performance, men ikke helt skarp i præcisionen.

Anja og Queeny var nr. 2 for Danmark, men desværre kunne jeg ikke se dem, for Whisper og jeg var nødt til at gøre klar. Jeg hørte imidlertid, at de havde gjort det rigtig fint og Anja jublede da hun kom ud, så to fine danske præstationer halvejs gennem konkurrencen.

Så var det Whispers tur. Whisper var reserve på NM holdet og kom først på holdet for ca. 1 uge siden, så jeg følte mig noget uforberedt da jeg gik i ringen. Vi har trænet 2 x 30 minutter op til dette NM og begge gange var i knæ-høj sne, men takket være en lang karrieres erfaring og iøvrigt en personlighed der gør, at han altid yder 100% lige meget hvad jeg byder ham, kunne Whisper gå ind og lave en rigtig flot præstation. Vi missede et par links, men ifølge de andre, var det kun det den ene fejl man kunne se, hvis man ikke kendte programmet. Jeg nød hvert sekundt i ringen med Whisper og var slet ikke nervøs. Vi var der for at fejre afslutningen en fantastisk karriere. Alt tyder på, at Whisper snart går på pension. Jeg var meget tilfreds da jeg kom ud.

Helle og Doggie sluttede ballet for danskerne. Bagerst i ringe var der en kæmpe storskærm, hvor hundene kunne se sig selv mens de performede. Flere hunde blev lidt forskrækkede over det og det gjorde Doggie også. Koncentrationen missede lidt, men alt i alt lavede de faktisk en rigtig fin performance. Helles nye program 'Wilkommen' er simpelthen så fedt og i anledning af NM havde den ikke fået for lidt med brylcreme i håret og fuld make-up. Fantastisk!

HTM holdet - nye Nordiske Mestre!
Helle, Johanna, Emmy og Anja

Sidste HTM hund i ringen (bortset fra en svensk tæve i løbetid) var finske Katja med Nevada. De var så go'e! De dansede til Robbies 'Variations' og det så bare godt ud. En rigtig fin og stilren præstation. Godt gået!

Freestyle holdet: Johanna, Sofie, Jette, Emmy og Marianne

Så var der 1½ times pause inden freestylen. Sofie og Quincy var første danske freestyler i ringe. Quincy blev lige som Doggie forskrækket over storskærmen og på den anden side af ringen sad der 2 fotografer med kæmpe kamera-linser, som han heller ikke var helt pjattet med. Ikke en let situation for ham og han brugte den første tredjedel af programmet på at forholde sig til det. Derefter kom han fint igang og arbejdede rigtig godt, men det var ikke nok til at gøre sig gældende i det her selskab.

Så var det Jette og Addis tur. WOW! De lavede en blændende 'Phantom Of The Opera'. Addi performede så godt og det gjorde Jette også. De tog publikum og dommere med storm. Flot flot flot.

Johanna og Soda var 3. danske ekvipage, men dem så jeg desværre ikke, da jeg skulle varme Biscuit op. Johanna siger selv, at det ikke var deres bedste performance, men det gik ok.

Biscuit og jeg kunne ikke rigtig finde melodien i dag. Vores træning op til dette NM har været sporadisk pga. min knæ-operation og også i dag var det smertefuldt at gennemføre vores program og det smittede af på Biscuit. Det fungerede ikke. Biscuit gjorde sit bedste og det gjorde jeg også, men det var ikke vores dag.

Team Denmark

Biscuit var dagens sidste Freestyle hund, derefter den svenske HTM løbetidstæve og så ind til offentlig-gørelse af hold resultaterne og finalepladserne. Der var lidt regne-vanskeligheder, så ventetiden var lang, men danskerne underholdte med Inge Dortes cheerleader dans, hvilket også fik finnerne og svenskerne i gang. Addi viste også publikum hvordan man laver agility på forhindringer opbygget af hendes to-benede hold-kammerater.

Endelig kom resultatet... delvist i hvertfald. Danmark genvandt det Nordiske Heelwork To Music Mesterskab. Jubiiiiiiii :oD. Verdensmestre og nu også Nordiske Mestre. Hvor er vi glade og stolte. Anja med Queeny og Whisper og jeg gik videre til den individuelle finale sammen med 3 finske ekvipager og en svensk.
Sverige blev Nordiske Freestyle Mestre og Johanna med Soda samt Jette med Addi gik videre i finalen, men vi kender ikke Danmarks placering. Der var pointlighed mellem Danmark og Finland, så de skal lige regne lidt mere på de endelige resultat.

Anja og Queeny trak start nr. 4 i HTM finalen i morgen og Whisper nr. 6. Addi fik start nr. 2 i Freestylen og Johanne med Soda nr. 6.

Camp Denmark

Efter lodtrækningen kørte vi tilbage til hotellet. Vi luftede hunde og mødtes derefter med resten af landsholdet i lobbyen på hotellet til kaffe og hygge.

Hygge i hotel lobbyen

Anja og Marianne i dyb koncentration om vendespillet

I aften er der NM festmiddag på hotellet og i morgen tidligt går det løs igen i finalen. Kryds fingre for os!

PS. Yvonne fra Sverige havde set i tarot kort, at Sverige ville vinde HTM NM... He he he - måske manglede der et kort med et dannebrogsflag på i det sæt hun brugte??? ;o)

Ingen kommentarer: