mandag den 22. marts 2010

Biscuit til børne-fødselsdag

I dag var Biscuit og jeg inviteret til at underholde ved en 9 års fødseldag hos en meget hundeglad lille pige. Vi skulle være festens store overraskelse. Mmmm, man oplever mange forskellige ting som dog dancer ;o)

Vi ankom ved 15.30 tiden og heldigvis var vejret godt, så vi kunne være udendørs - meget bedre for Biscuit og vi havde mere plads, end hvis vi skulle have været inde i spisestuen.

Jeg startede med at fortælle lidt om hundetræning og belønning - jeg tror, at der er nogle fædre der bliver irriterede nu, når deres små piger kommer hjem og belærer dem om, at man ikke behøver hæve stemme, skælde ud eller blive sur, for at få hunden til at høre efter!

Jeg viser børnene de pølsestykker, som Biscuit arbejder for.

Et opmærksomt og spørge-villigt publikum.

Efter introen viste vi nogen af de ting Biscuit har lært ved hjælp af leg og belønning.

Bakke

Beg

High!

Slalom

Så fandt jeg en plastic box frem og bad børnene finde på en eller anden ting, som Biscuit kunne bruge sådan en plastic box til. Vi kom i fællesskab frem til, at han skulle træde op i den med forbenen og gå rundt om den med bagbenene. Jeg forklarede princippet bag klikkeren og klikkede/shapede derefter Biscuit til den adfærd børnene havde valgt. Både forældre og børn var overraskede over, at man kan træne hund uden kommandoer, ryk i linen eller overhovedet at røre hunden.

Biscuit er godt på vej til at forstå hvilken adfærd, der giver 'pote' og belønnes...

Vi sluttede 'showet' med at Biscuit lavede nogen tricks for fødseldagsbarnet. Han var super sød og dansede sit lille sheltie hjerte ud for hende :o)

Han cirklede stokken

Og op på to ben...

Endelig fik alle lov til at kæle og klappe. Vi lavede nogen enkle aftaler-
  • Man måtte ikke kalde på ham med hans navn.
  • Man måtte ikke give ham kommandoer.
  • Man måtte ikke holde ham fast.
  • Man måtte ikke give ham et knus.

Alle børnene var super gode til at overholde disse regler og Biscuit er fuldstændig pjattet med børn, så han var i paradis. Når vi går tur og passerer et barn, begynder Biscuit at hoppe op og ned og gø af begejstring, så en hel flok af dem på en gang... Det bliver ikke bedre end det!

3 kommentarer:

helle sagde ...

Jeg kan sagtens forestille mig at lille B har været i paradis :-D. Jeg har en gang prøvet at gå med ham forbi en flok børn - jeg glemmer det aldrig, han gjorde mig jo nærmest pinlingt berørt med sin opførsel!!

Hazyland Border Collies & Biscuit sagde ...

Mmmm Biscuit har lært mig, at man kan socialisere sin hund FOR GODT på børn!!!!!

Heidi Frederiksen sagde ...

Hvor skønt!!! Sikke en dejlig oplevelse for alle børnene - og Biscuit :)
OG PÅ MANGE HUNDES VEGNE tak til dig Emmy for at lære nogle børn om hvordan man behandler hunde :)