søndag den 12. december 2010

På tur gennem Helsinki

Ok - turen fra hallen til færgen kræver sin egen blog!

Først kunne vi ikke finde adressen til færgehavnen, så vi måtte bladre tilbage i GPSens nyeligt fundne adresser til sidst Helle og jeg var i Finland og så finde den sidste finske adresse vi havde brugt. Vi gik ud fra, at den sidste adresse vi havde brugt måtte være til færgehavnen, så den klikkede vi på og derefter 'Kør!' Og så krydsede vi ellers fingre for, at vi ville ende ved Viking Line!!!

Det så heldivis lovende ud, men vi havde brug for at finde et supermarked og købe ind inden vi kom til færgen, så vi skruede ned for GPSen og kørte mod centrum. Der er ikke mange store supermarkeder midt i Helsinki! Og da vi endeligt fandt et, så var der ingen parkeringsmuligheder. Vi fandt en bus-holdeplads, hvor Helle stoppede. Johanna og jeg sprang ud af bilen, beroligede Jette, der var vældig stresset over at parkere ulovligt og drønede ind for at handle. Mens vi var væk kom kom der en og jagede Helle og Jette væk - åbenbart er det ulovligt at parkere på busholdepladser i Finland. Mmmm sikke en overraskelse ;o). Helle og Jette kørte en runde og da Johanna og jeg kom ud igen, holdt de parkeret præcis samme sted som da vi gik, så vi opdagede aldrig, at de havde været væk.

Johanna havde taget sin taske med to pop-up bure og alt muligt andet ind foran i bilen. Der er i forvejen ikke meget plads og turen blev ikke mindre spændende af riskioen for, at et af pop-up burene pludseligt skulle klappe sig op midt bilen! Vi holdt godt fast på tingene mens vi skøjtede ud ad Helsinkis sneglatte veje.

GPSen var allerede sat til at finde Viking Line, så vi skruede op for lyden og satte igen kurs mod havnen - med Jette og Addi i bilen bag os...

Mmmm, GPSen er ikke helt ny og der er sket ændringer i centrum af Helsinki. Først tog vi den op ad en sporvognsbane og derefter af en gågade. Jette forsvandt og mens vi holdt stille og ventede på hende, var vi ved at blive kørt ned af en sporvogn. Jette dukkede imidlertid ikke op igen - det viste sig, at hun ikke havde lyst til at følge efter os op af en sporvognsbane med indkørsel forbudt, når politiet kørte lige bag efter hende.

Vi mødte Jette igen ved færge-lejet...

Og i øvrigt foregik hele turen gennem Helsinki i 10 centimeter sne og vanvittigt glat føre!

1 kommentar:

Merete Andersen Huser sagde ...

Tøffinger!! Masse store gratulasjoner til store prestasjoner, hele gjengen!!